shadow

מסעדות בצפון תמיד מעלות בנו את הניחוח והאווירה הגלילית עם הגבינות המשובחות, הזיתים והיין הטוב. מסעדות בצפון הארץ מתלוות לחופשה משפחתית בצימר קסום או במלון בוטיק מפנק. כל החוויה הקולינרית בצפון היא ייחודית ומתובלת בהרבה צמחי תבלין.

נתחיל את המסע מהנקודה הכי צפונית ונספר על שלוש מסעדות מומלצות במיוחד שמעניקות את כל הנוף המיוחד וחשוב מכול את הטעמים האהובים.

'הטחנה' במטולה
במטולה קיימת מסעדת בשרים במשך 15 שנה, “הטחנה", זו מסעדת בשרים כפרית, שמעוצבת בסגנון המערב הפרוע ומכניסה אותך מיד לאווירה של מסעדת בוקרים במאה ה-19. אי אפשר להתעלם מהעיצוב הייחודי של “הטחנה” – משער העץ העצום בכניסה ועד לחלל המסעדה שבנוי כולו מעץ. הבשר שולט במסעדה, התפריט עשיר במנות בשר בשלל סוגים, הבשר גודל בעדר פרטי ומבוקר ברמת הגולן ואף נשחט ע”י וטרינר, אם כבר בשר אז לפחות שיהיה הומני, לא? ייחודיות זו מבטיחה לנו טריות גבוהה במנות שיוגשו לנו, בין היתר הבשר עובר תהליך עישון ארוך וברמה גבוהה. חשוב להזכיר שגם מי שלא חובב בשר יוכל למצוא מענה שווה בתפריט.

'הקוקייה' בקיבוץ דפנה
מסעדת הקוקייה ממוקמת בכניסה לקיבוץ דפנה, ואיך לא גם כאן נכלל נוף משוגע. מהמסעדה נוכל לקבל זווית מושלמת של פסגת החרמון שמסביבנו הכול ירוק. אבל לרגע נשים שניה את הנוף בצד, הקוקייה קיימת משנת 2008 לבעלים של המסעדה יש ותק וידע עשיר בתחום המסעדנות והם הגיעו לקיבוץ דפנה כדי להגשים חלום ולפתוח מסעדה בלב הקיבוץ בסביבה פסטורלית. לאחר הצצה זריזה בתפריט, ראיתי שקיים בו הכול. ארוחות בוקר גדושות, כריכים טעימים, וכמו שהבטחתי מנות גם לטבעוניים: אורז ללא גלוטן והמבורגר טבעוני.

'פונדק היין ביער'
מקום זה שוכן בכניסה לקיבוץ מרגליות ומאפשר לנו חוויה כפולה, קולינרית בשילוב עם נופים מדהימים, המסעדה היא מסעדה שמגישה אוכל פרסי אותנטי בעל ריחות וטעמים משכרים. המסעדה צופה על כל עמק החולה והשילוב של הנוף וקמין העץ נותן תחושה של חמימות רבה. אם אתם רוצים לנסות לראשונה או לחוות שוב את טעם המטבח הפרסי – זה המקום בשבילכם. במיוחד אם משולב עם זה יין טוב שנבצר ומיוצר במקום. השירות הוא אישי ונהדר ולא רק של הצוות אלא גם של המארח ובעל המסעדה.

Author

rachelirub@gmail.com'
jacob

Related Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *