shadow

ישראלים אשר רוצים לבצע לקבל ויזה לארצות הברית, צריכים למלא שורה של מסמכים באתר השגרירות האמריקאית ולהציג בעת ראיון הקבלה בשגרירות שורה של מסמכים אשר יוכיחו שבכוונתם לטוס לארה"ב רק לצורך חופשה ולא לצרכים אחרים, וכן שהם יכולים לכלכל את עצמם בעת שהותם במדינה.

לפני שנציג אלו מסמכים צריך למלא על מנת לקבל ויזה לארצות הברית, חשוב לומר, כל התהליך יכול להתבצע בשני מסלולים. מסלול ראשון הוא דרך אתר האינטרנט באופן עצמאי, מסלול שני, הוא דרך גורמים שמתמחים בכך ויכולים לבצע עבורנו את העבודה. זה אומר ידרוש מאיתנו עלויות מסוימות, אך זה בהחלט משתלם מבחינה כלכלית, ובוודאי משאבים של זמן עבור מי שאיננו מכיר את הנושא, איננו מרגיש בטוח לעשות זאת בעצמו או לחילופין, אין לו זמן לכך.

אילו מסמכים נדרשים בשביל להוציא ויזה לארה"ב?

באופן כללי, יש להציג דרכון בתוקף של חצי שנה לפחות (ממועד הכניסה לארה"ב), ותמונת דרכון שמתאימה למבנה הוויזה האמריקאית. בנוסף לכך יש להציג טופס בקשה לקבלת ויזה וכן קבלה ששילמנו את האגרה עבור הוויזה.

ישנם מסמכים אשר נדרשים באופן ייחודי מגורמים מסוימים, למשל, שכירים נדרשים להציג מכתב מקורי מטעם מקום העבודה, חתום על ידי המעסיק, בו עליו לציין כמה זמן עובדים במקום וכן שיש כוונה להמשיך ולהעסיק אותו בעתיד. בנוסף, יש להביא שלושה תלושי משכורת אחרונים מטעם אותו מקום עבודה.

עצמאיים לעומת זאת, נדרשים להגיע עם רישיון עסק, רשימה של עובדים שמקבלים משכורת ממנו (במידה ויש), וכן אישור מודפס וחתום מרואה חשבון, בו הוא מציג את אופי העסק ומספר השנים שהוא קיים.

במקרה של סטודנטים, במידה ואין מדובר בויזת לימודים, הרי שיש להציג אישור תשלום שכר לימודים וכן מכתב מהמוסד בו רשומים שמאשר את העובדה שלומדים בו. כמו כן יש להציג אישורים שמעידים על מצב משפחתי. אם מדובר בוויזת לימודים, הרי שיש להציג מסמכים שיאפשרו לעבור התמחות בארצות הברית באופן חוקי, גם אם הויזה עצמה נגמרת לפני שההתמחות נגמרת, הרי שעדיין אפשר להמשיך אותה.

 

Author

rachelirub@gmail.com'
jacob

Related Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *